Mere motivation, mere læsning

I BookBites finder du afløseren til læsekontrakten fra Skoleintra.

Vi kalder den LæseTid, fordi vi vil sørge for, at alle børn får læst mindst 20 minutter hver dag. Læsetiden er synlig for barnet, så motivationen fastholdes, og samtidig giver vi læreren overblik over hele klassens læsning.

LæseTid er gratis i BookBites og kan bruges både på iOS og web.


Bliv oprettet gratis
Alternative Text
guide

Sådan bruger I LæseTid


Når børnene registrerer deres læsning i papirbøger, opsamler vi automatisk alle data, som synliggøres for elever og lærere.

Alternative Text

Scan bogen

Du registrerer bogen i BookBites ved at scanne stregkoden eller indtaste ISBN-nummeret.

Alternative Text

Læs løs

Start stopuret - og læs amok.. Du behøver ikke at holde øje med tiden; det sørger vi for.

Alternative Text

Se din LæseTid

Følg din læsning over tid og lad dig inspirere til nye bøger af dine klassekammerater.

eleven

Synlige fremskridt


Med LæseTid giver vi børnene en fast ramme om læsning, som er let at gå til og sjov at bruge i hverdagen. Vi vil opmuntre børnene til at få læst hver dag – og synliggøre fremskridt, så de forbliver motiverede.

Er der aftalt daglige eller ugentlige læsemål, kan børnene nemt få overblik over, om de har nået dem. Og ikke mindst om de har forbedret sig over en periode.

Alternative Text
Alternative Text

Klassen

Dyrk læsefællesskabet i klassen


I LæseTid er der potentiale for at danne et læsefællesskab i klassen, hvor børnene inspirerer og motiverer hinanden til nye læseoplevelser.

Med funktionen "Min Klasse" kan hver elev nemt lade sig inspirere af, hvad de andre i klassen læser for tiden – uanset om det er fysiske eller digitale bøger.

Det er motiverende for eleverne at få synliggjort den fælles indsats. Brug evt. jeres læsedata i det fysiske klasserum for at fremme læsefællesskabet.

Læreren

Unik indsigt i dine elevers læsning


Når børnene logger læsning i LæseTid, får læreren værdifulde indsigter. Du kan bl.a. få overblik over, hvor meget eleverne læser, og hvilken slags bøger de foretrækker.

Det er slut med at bruge store mængder tid eller foretage omfattende tests for at blive klogere på børnenes læseniveau. I LæseTid giver vi dig det komplette overblik over klassen og den enkelte elev.

Alternative Text
Alternative Text

forældrene

Styrk læsningen i hjemmet


Ikke flere underskrifter på diverse læsekontrakter. I LæseTid kan du som forælder engagere dig i dit barns læsning på en helt ny måde. Du får et unikt indblik i barnets læseadfærd og bogvalg, som ruster dig til at støtte op om læsningen i hjemmet.

Du kan altid søge inspiration til ny læsning, der passer til dit barns interesser og klassetrin, så det bliver nemmere for jer at finde de rigtige bøger.