Dyk ned under overfladen

Der findes mere, end hvad øjet ser.

Det er fællesnævneren i de fem undertemaer, vi har samlet i dette læselyst-boost. Fordi de allerbedste historier gemmer sig steder, der ikke umiddelbart er synlige. I det dybeste hav. Bag en maske. I skellet mellem to verdener.

Der ligger altid mere bag, end man lige tror. Når man f.eks. læser alle de glade updates på Instagram, hvor andre altid har det sjovere end én selv. Og måske kan ens klassekammerater godt kæmpe med svære ting, selvom de smiler på ydersiden.
 
Temaet indeholder forskellige aktiviteter, som kan få eleverne til at udvide deres syn på en historie ved at dykke ned mellem linjerne, anmelde den på en anderledes måde – eller forsøge at forudsige den alene ud fra forsiden.

Boglisterne er selvfølgelig smækfyldt med sjove, uhyggelige og spændende bøger med historier, der suger dig ned under overfladen. Der er både lagt op til klasselæsning og frilæsning blandt fortællingerne – værsgo’ at dykke ned i dybet!

Denne pakke henvender sig primært til elever på mellemtrinnet og i udskolingen.

Det finder du i pakken:


Bogtrailers

Boglister

Bogplakater

Læsemasker

Tip en 9’er

Guide til foldebøger

Skabelon til isbjergsmodellen

Alternative Text

Vil du ha' adgang til bøgerne?

Alle bøgerne i temapakken kan læses i BookBites. Du kan også finde mange flere titler med historier, der foregår i skoven.

Har din skole endnu ikke adgang til bøger i BookBites?


Find ud af hvordan lige her
Alternative Text

Bogtrailers

Hvem skjuler sig bag kappen? Hvad gemmer sig under den blå overflade? Og kan man overhovedet være sig selv på de sociale medier?

Se 5 inspirerende bogtrailers for at sætte stemningen til temaets bøger.


Se de 5 bogtrailers lige her

Materialer og aktiviteter


Lav kreative boganmeldelser med foldebøger, læs op med masker på eller forsøg at forudsige hvad jeres næste bog handler om ud fra forsiden.

Alternative Text

Bogliste

Download

Alternative Text

Bog-plakater

Download

Alternative Text

Isbjergsmodel

Download

Alternative Text

Guide til foldebøger

Download

Alternative Text

Læsemasker

Download

Alternative Text


Vil du have besked, når der kommer et nyt tema?

Skriv dig op til mails med inspiration i form af læseforløb, undervisningsmaterialer, konkurrencer, info om nye titler og meget andet.


Ja tak!