Skoven er fuld af historier!

Skoven er et fantastisk sted. Man kan gå på eventyr, bygge huler, finde svampe og bær, fare vild, lede efter dyr og alt muligt andet.
Rigtig mange gode bøger finder sted i skoven. Og derfor er det oplagt at benytte dens magiske og lokkende natur til at tænde elevernes interesse og læselyst.

I dette tema har vi gjort alt for at skabe et spændende skovunivers, som du og eleverne kan dykke ned i sammen. Der er lagt op til både læring, sjov og gode samtaler om, hvad skoven er for et sted, og hvad den byder på. Og ikke mindst de gode historier, som findes om skoven.
Vi har selvfølgelig samlet en stor bunke bøger, som på hver sin måde indeholder magiske, spændende, romantiske eller uhyggelige historier fra skoven.

Denne temapakke henvender sig primært til elever i 4.-6. klasse.

I pakken finder du


Lærervejledning

Introvideoer

Kahoot quiz om skoven

Kahoot debat om bøger

Bogliste med overblik over pakkens bøger

Bogplakater til at hænge op i klasseværelset

BogBingo

Skabelon til historieskrivning

Læs-O-Meter

Lærervejledning

Helt ude i skoven er en temapakke med en række materialer, som skal være med til at vække elevernes interesse for skoven og de historier, man finder i skoven – og dermed også skabe læselyst.
Du kan derfor benytte materialerne præcis som du vil; de kan stå alene eller blive brugt i sammenhæng. Hvis du gerne vil bruge alle materialer i pakken, anbefaler vi, at du følger strukturen i vores lærervejledning.

Print af materialer
Alle materialer egner sig til at blive printet på A4 – men i visse tilfælde har vi fordelt printet på flere A4-sider, så materialet fremstår tydeligt. Find den uddybende beskrivelse i vejledningen.


Download din lærervejledning her

Introvideoer

I fem korte afsnit følger vi Morten, som er taget ud i skoven for at lede efter væsner! Men finder han dem? Og er de mon farlige?
Se videoerne sammen i klassen for at sætte gang i temaet - og bliv samtidig inspireret til bøger om skoven.


Se de 5 videoer her
Alternative Text

Vil du ha' adgang til bøgerne?

Alle bøgerne i temapakken kan læses i BookBites. Du kan også finde mange flere titler med historier, der foregår i skoven.

Har din skole endnu ikke adgang til bøger i BookBites?


Se hvordan du får adgang til biblioteket
Alternative Text

Materialer og aktiviteter


Bliv inspireret til nye læseoplevelser i boglisten, hæng plakaterne op i klasseværelset eller skriv spændende historier om skoven.

Alternative Text

Bogliste

Download

Alternative Text

Bogplakater

Download

Alternative Text

Læs-O-Meter

Download

Alternative Text

Bogbingo

Download

Alternative Text

Skriv videre på historien

Download

Alternative Text


Vil du have besked, når der kommer et nyt tema?

Skriv dig op til mails med inspiration i form af læseforløb, undervisningsmaterialer, konkurrencer, info om nye titler og meget andet.


Ja tak!