Om os

Med start i Frederikshavn

I 2014 blev der af daværende Kulturminister Marianne Jelved igangsat en national læsekampagne “Danmark Læser”. Der blev i den forbindelse afsat en pulje penge, som danske folkebiblioteker kunne søge til at gennemføre et projekt, og Frederikshavns Kommunes Biblioteker var et af de udvalgte biblioteker, der fik støtte. Projektets omdrejningspunkt var de lokale 13-14 årige drenge fra Frederikshavns Ishockeyklub, der skulle præsenteres for digital læsning i kombination med gamification. Det viste sig hurtigt, at det var muligt at øge motivationen ved at skabe en belønningsmekanisme, men derudover blev det tydeligt, at der var et paradoksalt problem: Den mest digitaliserede gruppe i samfundet, som altid har deres tablet eller smartphone i tasken, havde på daværende tidspunkt ingen muligheder for at læse en masse litteratur digitalt. Udover biblioteket bestod projektgruppen af to eksterne samarbejdspartnere: Aalborg Universitet og en Aarhusiansk IT virksomhed. Projektet blev afsluttet med udviklingen af en basal digital læseplatform krydret med nogle enkle og intuitive spillignende elementer.

Selvom økonomien i projektet ikke rakte til en skalerbar platform, stod det klart for nogle af de eksterne partnere, at der var nogle brugbare elementer i det gennemførte projekt. Derfor blev sommeren 2015 brugt på at få konkretiseret omridset og etableret det økonomiske fundament i form af eksterne investorer, og etableringen af BookBites var således en realitet i efteråret 2015.

Teamet bag BookBites

Hos BookBites tror vi på, at læsning er nøglen til at skabe en bedre verden. På vores kontor i Aarhus arbejder vi med digital- og motivationsbaseret læsning og læring. Med støtte fra bl.a. Undervisningsministeriet, Finansministeriet og KL udvikler vi et digitalt skolebibliotek og læseredskab, der får eleverne på landets skoler til at læse mere.

Vi udvikler BookBites i et tværfagligt og dynamisk team af programmører, designere og specialister der forsker i og arbejder med læring og læsning som deres speciale. Med kombinationen af kompetencer og erfaringer fra tidligere projekter i både it-, biblioteks- og skoleverden ønsker vi at udvikle den gældende praksis på området.

BookBites var i foråret og sommeren 2016 i testforløb på en række skoler blandt elever og lærere, og er nu i brug på skoler over hele landet.

Vil du være med til at starte en ny læseoplevelse på din skole? Skriv til os.

Lasse Nyrup

CEO

Søren Eskildsen

Projektleder

Kenneth Bruun

Designer

Michala Elk

Kommunikationsansvarlig

Anne Bols Zeuthen

Implementeringsansvarlig

Line Ravnholt

Digital Designer

Lars Sinning

Softwareudvikler

Uffe Sørensen

Softwareudvikler

Thomas Fiil Lyngholm

Softwareudvikler

Mikkel Vester Petersen

Softwareudvikler

Kasper West-Hansen

Softwareudvikler

Kontakt os

Hvor bor vi?

Katrinebjergvej 115

8200 Aarhus N